Μύκονος

Η Μύκονος - Minimal Houses

Η Μύκονος

Ένα λαμπερό νησί με μια γαλήνια (κρυμμένη) όψη

Η Μύκονος, το ξακουστό νησί των ανέμων στην καρδιά των Κυκλάδων, λέγεται ότι πήρε το όνομά του από τον ήρωα Μύκονο, γιο του βασιλιά της Δήλου Άνιου, που ήταν με τη σειρά του γιος του Απόλλωνα και της νύμφης Ροιούς. Σύμφωνα με τη μυθολογική παράδοση, εδώ τάφηκαν οι γίγαντες που σκότωσε ο Ηρακλής, γι' αυτό και το νησί είναι σπαρμένο σε μεγάλους βράχους…Λαμπερή και αέρινη στο φως της ημέρας, γοητευτική και μυστηριώδης τη νύχτα, η Μύκονος έχει καθιερωθεί ως δημοφιλής κοσμοπολίτικος προορισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ μάλιστα πολλοί ξένοι την ταυτίζουν με το ελληνικό καλοκαίρι, τη διασκέδαση και την καλοπέραση.
Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν ωστόσο για τη Μύκονο είναι ότι πρόκειται για ένα νησί με «διπλή προσωπικότητα». Μπορεί από τη μια να είναι έντονη, λαμπερή και κοσμοπολίτικη αλλά από την άλλη είναι ιδιαίτερα γραφική, με πλακόστρωτα σοκάκια, κατάλευκα σπίτια, ξωκλήσια και ανεμόμυλους, που αποπνέουν γαλήνη και ηρεμία. Η μοναδικότητα λοιπόν του νησιού έγκειται στο ότι καλύπτει εξίσου όλες τις απαιτήσεις: τόσο τους επισκέπτες που είναι λάτρεις της νυχτερινής ζωής και των έντονων συγκινήσεων όσο και αυτούς που επιθυμούν να επισκεφθούν αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους, γραφικούς οικισμούς και να ανακαλύψουν την παράδοση του τόπου.

πηγή: http://www.visitgreece.gr/el/greek_islands/cyclades/mykonos
Ο φάρος της Μυκόνου - Minimal Houses

Ο φάρος της Μυκόνου

Ο φάρος της Μυκόνου, ο Αρμενιστής, είναι ένας από τους λίγους οκταγωνικούς φάρους στην Ελλάδα και από τους πιο ενδιαφέροντες στις Κυκλάδες. Σκαρφαλωμένος πάνω από τη θάλασσα, με θέα την Τήνο και τα γύρω νησιά, αυτός ο φάρος είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Βρίσκεται στη βορειοδυτική άκρη της Μυκόνου, περίπου 6 χιλιόμετρα βόρεια της Χώρας της Μυκόνου και είναι οδικά προσβάσιμος. Μπορείτε να φτάσετε εκεί ακολουθώντας τις πινακίδες προς το Φανάρι.
Η Μύκονος… αλλιώς - Minimal Houses

Η Μύκονος… αλλιώς

Η Μύκονος είναι πολλά περισσότερα από νυχτερινή ζωή και πολυάριθμες πανέμορφες παραλίες για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Είναι ένα νησί με πολλές εκπλήξεις και ομορφιές που μόνο αν το εξερευνήσεις μπορείς να τις ανακαλύψεις. Εάν μπεις στα λιγότερο γνωστά δρομάκια της…ίσως συναντήσεις ένα ταπεινό εκκλησάκι στην άκρη ενός μικρού λόφου.Αξίζει να σταθείς στην αυλή του και να υσηχάσεις για λίγο. Δεν θα σε ενοχλήσει κανείς.
Ένα εξαιρετικό video του Αντρέα Μπέκα για την Μύκονο!
Mykonos Island “when no one’s watching” from Andreas Bekas on Vimeo